Lastovo, otok na jugu Hrvatske

Teško je izdvojiti bilo koje mjesto u Hrvatskoj koje privlači brojne posjetitelje svojim prirodnim ljepotama, tradicionalnim specijalitetima te zanimljivim običajima. Od unutrašnjosti pa sve do obale, na svakom koraku možete doživjeti nevjerojatno iskustvo te uživati u odmoru kojeg ćete se sjećati zauvijek.

otok lastovo

Bilo da se odlučite za obalu ili kopno, nećete pogriješiti. Od sjevera Jadrana pa sve do juga postoji velik broj čudesnih otoka i prekrasnih lokacija kako na otocima tako i na obali. Pješčane, šljunčane, stjenovite plaže, razne uvalice u kojima možete pronaći mir, sve to ima Jadran u koji su se mnogi zaljubili.

Na krajnjem jugu Hrvatske smješten je prekrasan otok na kojem se nalazi mnoštvo netaknute prirode. Otok Lastovo je zaista poseban i tko ga je jednom posjetio uvijek mu se vraća. Osim čudesne prirode Lastovo je privukao mnoge zbog nevjerojatne čistine mora. Na otoku se nalazi mnoštvo uvala s popularnim lokacijama. Među poznatijima su Pasadur, Ubli, Zaklopatica i Skrivena Luka.

Lastovo kao najveće mjesto na otoku sadrži brojne znamenitosti od velikog kulturnog značaja, pa se tako tamo mogu pronaći obiteljske kuće iz 15. i 16. stoljeća. Kneževa palača je jedna od ljepših kuća na Lastovu. Palača je nekoliko puta bila rekonstruirana. U uvali Skrivena Luka nalazi  se Struga. To je svjetionik izgrađen 1839. godine i smatra se jednim od najstarijih.

Otok Lastovo je posebno cijenjen među svim ljubiteljima čiste prirode i mora, jer tamo zaista mogu osjetiti kako je to boraviti nekoliko dana na mjestu potpunog mira i tišine. Park prirode Lastovsko otočje samo je još jedan argument zbog čega mnogi dolaze. Ovdje se nalazi raznolik biljni i životinjski svijet.

Na otoku se nalaze mnoge plaže kako za djecu tako i za odrasle. Možete birati između pijeska na sjevernom dijelu otoka, šljunka na istoku i litica na zapadu. Skoro svaka uvala je pogodna za kupanje. Najposjećenija mjesta gdje turisti dolaze na kupanje su: Korita, Skrivena Luka i Mihajla.

Uživajte u prekrasnim lokacijama i čistoj prirodi. Lastovo je samo još jedan dokaz kako je ipak više onih koji paze na okoliš i na sva živa bića koja ih okružuju. Lastovo je veliki plus i pokazatelj kako izgleda kada se čovjek uključi u borbu za zaštitu nevjerojatne prirode na otoku.

Autor: S.Š., Foto: Wiktor Hasel/Shutterstock

Komentiraj

*