Voda s limunom

Znate li koliko je ljekovita voda s limunom? Posebice pijete li je pola sata prije doručka. Ovako pripremljena voda, pomoći će održati vaše tijelo u punoj snazi i zdravlju. Limunov sok potrebno je razrijediti s mlakom vodom jer bi čisti sok mogao naštetiti zubnoj caklini.

limun

Limun je visoko vrijedna namirnica bogata vlaknima, vitamina i mineralima. Prednjače svakako vitamin C, B kompleks te željezo, kalcij, magnezij i kalij. Bitno je znati da se u limunu nalazi više kalija nego u grožđu ili u jabuci, stoga ako vašem organizmu trebaju dodatne zalihe kalija, uvrstite limunov sok u svakodnevnu prehranu.

Pošto je prepun vitamina C, limun će održati tijelo zdravim kada se nađe u velikom stresu. Kod velikog stresa brzo će početi padati vitamin C, što znači da je tada pravo vrijeme da posegnete za vodu s limunom. Osim što će regenerirati organizam, osvježiti ga i detoksicirati, napunit će tijelo rezervama ovog vrijednog vitamina.

Kalij iz limuna čuvat će zdravlje vašeg srca i mozga, a njegova kiselina će potaknuti probavu. Limunov sok drži želučanu kiselinu u ravnoteži što znači da je odličan lijek za sve želučane tegobe i grčeve u trbuhu. Pomoći će vam kod nadutosti i žgaravice te će detoksicirati organizam, odnosno jetru i crijeva od štetnih tvari.

Imate li problema s lošim zadahom kada ujutro ustanete, i ovdje će vam pomoći voda s limunom. Naime, naša usta su ujutro prepuna bakterija koje su glavni uzročnici lošeg zadaha. Voda s limunom će isprati usnu šupljinu i vaš dah će biti svjež. Uz to, limunova voda uspješno liječi zubobolju te gingivitis, a koristi se i kod afta i ranica u usnoj šupljini.

Zaboravite na skupe kreme protiv bora i njegujete tijelo prvenstveno iznutra. Voda s limunom će obnoviti vašu kožu, pomoći će kod održavanje mladenačke kože te smanjiti ožiljke. Preporučuje se i kod opeklina i rana jer će u kratkom roku obnoviti kožu i pomoći kod zacjeljivanja. Pijete li vodu s limunom svakoga dana smanjit ćete mogućnost pojave bora.

Voda s limunom pomoći će i kod gubitka kilograma jer u limunovom soku se nalaze polisaharidi koji će vam pomoći da smanjite veliku želju za hranom. Popijete li nakon buđenja čašu vode s limunom pomoći ćete hrani da se bolje i brže razgradi.

Redovita konzumacija vode s limunom održat će ph vašeg tijela u ravnoteži što znači da će smanjiti kiselost zbog kojeg i dolazi do bolesti. Uklonit će mokraćnu kiselinu iz zglobova koja dovodi do pojave upale.

Limunov sok pruža trenutni osjećaj smirenosti, odmah kada uđe u probavni trakt smanjuje anksioznost i depresiju te tijelu daje više energije.

Muči li vas sezonska grlobolja te virusne infekcije, posegnite za toplom vodom s iscijeđenim limunovim sokom koji će pomoći tijelu u borbi protiv infekcija tako da će ojačati imunitet.

Pijete li svakoga dana vodu s limunom učinit ćete vaše tijelo zdravim i otpornim na brojne bolesti. Postoji li jednostavnije i dostupnije prirodno sredstvo koje liječi sve ove bolesti?

Autor: M.L., Foto: fir0002/Wikimedia

Komentiraj

*