Ulje noćurka

Jeste li znali da je ulje noćurka od davnina tradicionalni lijek koji pomaže u liječenju mnogih bolesti? Još su Indijanci otkrili njegovu veliku moć, a koristili su ga prvenstveno pri liječenju kožnih bolesti, kod bolesti dišnih puteva te kod liječenja gripe i prehlade.

noćurak

Noćurak je grmolika biljka porijeklom iz Sjeverne Amerike, a cvate od proljeća do kraja ljeta. Ime je dobila prema vremenu cvatnje. Naime, svake večeri za vrijeme cvatnje, noćurak krase novi cvjetovi koji prije jutra uvenu.

Ulje noćurka dobiva se hladnim prešanjem sjemenki, a jedno je od najbogatijih prirodnih izvora esencijalnih masnih kiselina. U ulju se nalaze još neke vrijedne amino kiseline, vitamin E, magnezij, željezo, kalcij, kalij, cink i fosfor.

Bolujete li od bolesti srca i krvnih žila izliječite ih ovim dragocjenim uljem. Ono će na prirodan način sniziti visoki krvni tlak, loš kolesterol i očistiti krvne žile od ugrušaka što je iznimno bitno da ne bi došlo do srčanog i moždanog udara. Preporučuje se i dijabetičarima jer smanjuje neugodne simptome poput trnjenja nogu i ruku, a štiti i jetru i bubrege.

Patite li od depresije i tjeskobe zašto ne biste posegli za prirodnim lijekom? Ulje noćurka preporučuje se kod liječenja svih stanja i bolesti koji su povezani i mogu dovesti do depresije, a vrlo dobro se pokazalo i kod kroničnog umora od kojeg pati sve više ljudi.

Zbog snažnog antioksidativnom djelovanja pomaže u liječenju degenerativnih bolesti. Suzbija neugodne simptome kod multiple skleroze te kod reumatoidnog artritisa.

Zasigurno najpoznatije, ulje noćurka pokazalo se u liječenju ženskih bolesti jer ih uspješno liječi na prirodan način. U prvom redu, njegovim korištenjem ćete regulirati spolne hormone što će dovesti do veće plodnosti te će spriječiti nastanak cisti što je jako važno radite li na bebi. Poboljšava zdravlje maternice, pomaže kod neredovitih i bolnih menstruacija te kod PMS-a. Za vrijeme PMS-a pomaže kod anksioznosti i depresije, kod promjena raspoloženja, glavobolje i nadutosti. U menopauzi se često koristi umjesto često štetne hormonske terapije.

Ulje noćurka nezaobilazno je kod zdravlja i ljepote kože. Želite li sačuvati ljepotu zrele kože i usporiti njezino starenje, preporučuje se redovito uzimanje ulja noćurka. Također, koristi se i kod njege suhe, ispucale i osjetljive kože sklone ljuskanju i perutanju. Pomaže kod zdravlja i ljepote noktiju i kose. Borite li se sa psorijazom, neurodermatitisom, ekcemom te s ostalim kroničnim kožnim bolestima, ulje noćurka pomoći će u izlječenju.

Postoji u kapsulama i u tekućem obliku, a preporučuje se uzimati ga tri puta na dan nakon jela. Kako bi poboljšali njegovo djelovanje savjetuje se i dodatno uzimanje vitamina B6 i vitamina C te niacina i cinka. Kod korištenja ulja noćurka u većini slučajeva nisu zabilježene nuspojave, a rijetko se mogu pojaviti proljev, mučnina ili kožni osip. Redovito ga koristite tri mjeseca pa napravite pauzu. Zbog bogatstva esencijalnih masnih kiselina ulje noćurka potrebno je čuvati na tamnom, suhom i hladnom mjestu.

Želite li nabaviti ovaj prirodni lijek koji pomaže u liječenju brojnih bolesti posjetite trgovinu Priroda&Društvo u Ozaljskoj 71 u Zagrebu ili ga naručite putem Interneta.

Autor: M.L., Foto: Fritz Geller-Grimm/Wikimedia

Komentiraj

*