Tinktura od češnjaka

Tinktura od češnjaka pomaže kod oslabljenog imuniteta, jača tijelo i djeluje preventivno protiv virusa i bakterija. Njezina izrada je laka, jednostavna i brza. Osim češnjaka, trebat će vam još samo vodka ili medicinski alkohol.

cesnjak

Češnjak ili popularno u narodu, bijeli luk, koristi se oduvijek kao prirodno sredstvo za jačanje imuniteta te je snažni borac protiv svih vrsta bolesti. Tinktura od češnjaka ima identični učinak, samo se može pohvaliti manje izraženim mirisom. Stoga, ako ne volite miris i okus češnjaka, napravite njegovu tinkturu i uživajte u dobrobitima koje on pruža.

Tinktura od češnjaka može izliječiti velik broj bolesti na u potpunosti prirodan način te spriječiti oboljenje od gripe i viroza. Preporučuje ga se redoviti koristiti jer tako pomaže održati jak imunitet. Osim što posjeduje velike zdravstvene dobrobiti, češnjak i oplemenjuje jela svojim bogatim okusom pa se tako često koristi kod pripreme mesa i povrća.

Češnjak na organizam djeluje antivirusno, antimikrobno te antifungalno, a uspješno se bori protiv najgorih bakterija kao što su stafilokok, E. coli, streptokok i mnoge druge. Upravo zato, češnjak spada u prirodne antibiotike.

Za pripremu tinktura od češnjaka trebat će vam očišćeni češnjak i vodka (40 do 60%) ili umjesto vodke, medicinski alkohol do 70%. Narežite češnjak, a mjera neka vam bude jedna šalica. Stavite ga u dobro opranu teglicu te mu dodajte alkohola toliko da prekrije češnjak. Poklopite teglicu i ostavite da stoji 3 tjedna na tamnom mjestu. Svakih nekoliko dana, protresite sadržaj teglice kako bi se svi sastojci sjedinili.

Nakon toga, sadržaj dobro procijedite te držite u tamnoj bočici. Preporučuje se nabaviti bočicu s kapaljkom radi lakše doziranja.

Ako vam se ovaj postupak čini kompliciran, u trgovinama zdrave hrane možete kupiti kapsule češnjaka ili tinkturu. Kapsule i tinktura imaju jednako djelovanje.

Tinktura od češnjaka ima sljedeće dobrobiti za tijelo:

  • smanjuje ubrzan rad srca
  • održava zdravlje srca
  • djeluje protiv herpesa
  • širi sužene krvne žile
  • smanjuje kolesterol
  • potiče probavu
  • djeluje na bolesti dišnog sustava
  • jača imunitet
  • uklanja candidu
  • štiti od virusa

Tinkturu od češnjaka uzimajte 2 do 3 puta na dan kako biste uništili djelovanje svih virusa, bakterija i gljivica u tijelu. U 1 decilitar vode ukapajte 20 kapljica tinkture. Za preventivno djelovanje dovoljno je koristiti tinkturu od češnjaka jednom na dan. Ako vam smeta miris od češnjaka, nakon što konzumirate tinkturu preporučuje se popiti čaj od mente.

Ako imate problema sa žgaravicom i osjetljivim želucem, budite oprezni kod konzumiranja tinkture, a ako bolujete od dijabetesa ili uzimate neke lijekove za srce, savjetujte se prije s liječnikom.

Autor: M.L., Foto: TheWorst/Shutterstock

Komentiraj

*