Recikliraj, besplatna iOS aplikacija

Razmišljate li o tome kako da pomognete okolišu i kako da sačuvate prirodu od zagađenja? Svaki pojedinac je važan, od djeteta do odraslog čovjeka i svaka njihova akcija se računa. Bilo koji početak je dobar pa tako i učenje djeteta da već od malih nogu zna kako se treba ponašati prema prirodi.

aplikacija recikliraj

Važno je da svom djetetu od malih nogu usadite vrijednosti koje će ono kasnije primjenjivati i dalje prenositi. Ako ste počeli razvijati ekološku svijest kod svog djeteta, već ste napravili puno, a vaš potomak bi dalje mogao nastaviti lančanu reakciju dobrih odluka i poteza te tako spriječiti crne prognoze koje svima prijete.

Što ste vi danas učinili kako bi spasili okoliš? Jeste li razvrstali smeće i odvojili plastiku i staklo? Ukoliko ste jedan od onih koji ima ekološku svijest i razmišlja o tome kako da što bolje pomogne, onda će vam se svidjeti vijest kako se pojavila nova aplikacija za mobitele koja će vam olakšati cijeli posao.

Jeste li čuli za besplatnu iOS aplikaciju Recikliraj? Radi se o aplikaciji osmišljenoj da pruži potrebnu edukaciju o ispravnom zbrinjavanju otpada, da proširi ekološku osviještenost te potakne na odgovornost prema prirodi i na građanski aktivizam koji je sada i više nego važan.

Uz pomoć aplikacije možete organizirati vlastitu zelenu akciju na mjestima gdje su prijavljena divlja odlagališta te javno vidljiva na karti kako bi se znalo što i kako reciklirati. Aplikacija će vam pomoći da pronađete najbliže reciklažno dvorište te prijavite sva divlja odlagališta.

U drugoj verziji aplikacije bit će moguće naručiti besplatni odvoz različitih vrsta otpada kao što je krupni otpad i EE-otpad. Aplikacija je za sada dostupna samo za iPhone uređaje dok će uskoro uslijediti i za Android.

Cijeli projekt je volonterske prirode, a nastao je na 3. Whohack Hackatonu u Rijeci gdje je pokazao da je najbolji i tako osvojio prvo mjesto. Zabavite se i naučite mnogo o tome kako pomoći prirodi na https://www.facebook.com/recikliraj.net?fref=ts.

Komentiraj

*