Lav Leo upoznao zagrebačke lavice

Napokon je došao i taj trenutak da dvije prekrasne lavice Ayana i Nyoto upoznaju novog vođu čopora. Lav Leo je došao u zološki vrt i pokazao ljubav na jedan drugačiji način. Nije trebalo dugo da postane vođom čopora jedne prekrasne obitelji. Priča o lavovima iz zološkog vrta u Zagrebu napokon je dobila sretan završetak.

lavlja ljubav

Koliko ste puta bili tamo i imali priliku uživati u promatranju lavova, koji su bili u jednoj od starijih nastambi, a koja im je duže vrijeme bila dom? Sada su napokon dobili priliku osjetiti savanu i uživati u nastambi velike površine.

Zološki vrt u Zagrebu je zahvaljujući raznim donacijama od brojnih poznatih osoba, sportaša pa tako i tvrtki, uspio dobiti izgled kakav oduvijek zaslužuje, a njegovi stanovnici odgovarajući smještaj. Iako su mnoge nastambe bile preuređene i dočekale su svjetlo na kraju tunela, ostala je još lavlja nastamba, koja je hitno tražila preuređenje ili premještaj na novu lokaciju.

Na kraju je uslijedio premještaj u novu nastambu, a njezini članovi poput dviju prekrasnih lavica i starog lava uz kojeg su odrasla mnoga djeca jer je dugo bio glavni u svojoj maloj obitelji te najnovijeg člana, dobili su vrhunski smještaj u hotelu s 5 zvjezdica.

Susret lava Lea i lavica je počeo prvo sa sramežljivim njušenjem i osluškivanjem preko ograde, da bi kasnije završio s konačnim ujedinjenjem što su s velikom pozornošću pratili veterinari, timaritelji i zoolozi. Afrička savana je upravo počela prikazivati priču koja će neko vrijeme sigurno biti pravi hit.

Nakon što su lavice novog lava odmjerile od glave do pete krenulo je odmjeravanje snaga. Radi se o fizičkom kontaktu koji je normalan dio njihovog upoznavanja. Početno odmjeravanje Leo je odlično podnio i tako pokazao da može biti glavni u čoporu. Ovoj novoj obitelji se predviđa lijepa priča uz poneku trzavicu, a što je i normalno za bilo koju obitelj, ljudsku ili životinjsku.

 

Komentiraj

*