Vis, otok najudaljeniji od kopna

Vis je otok najudaljeniji od kopna koji se može pohvaliti s puno rajskih destinacija. Najviše zahvaljujući svojoj udaljenosti radi se o području na kojem je more najčišće kao i obala. Pored lokacije, čistoća tog dijela Jadrana može se zahvaliti i visokom stupnju ekološke angažiranosti svih onih koji su zaduženi za ovaj otok i okolicu.

plaža na visu

Vis je poznat kao otok na kojem se nalazi velika površina netaknute prirode te gdje dolaze turisti koji cijene i vole prirodu. Mnogi ljetuju upravo na Visu jer ovdje mogu zaboraviti na buku. Na Visu se čini kao da je vrijeme stalo, a što pogoduje svim onima koji žele barem nakratko zaboraviti sve probleme koje su ostavili iza sebe.

Taj najudaljeniji otok ponosi se brojnim čistim i rajskim uvalama, bogatom biljnom svijetu, prekrasnim plažama i ljepoti prirode koju komercijalizacija još nije uspjela iskvariti. Ovdje možete iskusiti način življenja tamošnjih stanovnika koji će vam ljubazno objasniti neke tajne otoka.

Otok Vis ispunjen je brojnim pješčanim, šljunčanim i stjenovitim plažama. Dobro je što do svake od tih plaža postoji cesta, a za one željne pustolovine i više avanturizma, postoje zabačene uvale do kojih možete doći jedino penjanjem preko stijena.

Na svim plažama postoji dovoljna količina hlada za sve one koji se ne vole na suncu izležavati cijeli dan. Šljunčane i pješčane plaže su odlične za djecu jer imaju normalan ulaz u more. Roditeljima će se posebno svidjeti čisto more, a dokle god vam pogled seže nećete moći vidjeti bilo kakvo smeće.

Iako je Vis glavno naselje na otoku Komiža je puno poznatija i to ne samo kod nas nego i šire. Dolazak trajetkom nije moguć samo malim brodicama. Grad Komiža nalazi se kod najvećeg zaljeva na otoku. Usmjerena je prema jugozapadu i prema otvorenom moru gdje se zimi nakon bure i kiše može vidjeti brdo Majela iz Italije.

Otok Vis obiluje prirodnim znamenitostima kao što su Zelena špilja, Modra špilja i Titova špilja. Ako želite odmarati na mjestu gdje priroda ima ima glavnu riječ ispred turizma, onda posjetite Vis i sva njegova čudesna mjesta.

Autor: S.Š., Foto: prescott/Shutterstock

Komentiraj

*